Muzička omladina Novog Sada najavljuje organizuje tradicionalnu manifestaciju koju se održava preko dvadeset godina, nastojeći da kvalitetnim koncertima ulepša i obogati svojim sugrađanima period božićno-novogodišnjih praznika i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru.

Vremenom je ciklus “Božićno-novogodišnji koncerti” stekao izrazitu popularnost među publikom i svoje stalne posetioce.

I ove godine obožavaoce muzike očekuje bogat, raznovrstan i kvalitetan program – pet različitih koncerata poznatih i popularnih solista i ansambala iz Hrvatske, Mađarske, Francuske i naravno iz naše zemlje. Duhovna, umetnička muzika, ali i džipsi džez i francuske šansone, kao i zvuci dalmatinske klape, deo su ovogodišnje manifestacije posvećene božićno-novogodišnjim praznicima.

Za sve koncerte s ovogodišnjeg programa vlada veliko interesovanje. Pojedini programi su već rasprodati, a i preostali samo što nisu.

U nastavku pogledajte program:

  • Subota, 14. decembar, Sinagoga, 20h

DIVNA Ljubojević & Ansambl MELODI

Njen glas ljubitelji i istaknuti muzički stručnjaci nazivaju anđeoskim. Zajedno sa svojim ansamblom MELÓDI, nakon koncerta u Moskvi u Hramu Hrista Spasitelja, Divna nastavlja svoju predbožićnu seriju koncerata pod nazivom Vitlejemska Zvezda, koncertom i u našem gradu. Njena impozantna biografija svrstava je u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine čiji su umetnički dometi prepoznati širom sveta i potvrđenim brojnim nagradama. Koncert je rasprodat.

  • Nedelja, 15. decembar, Sinagoga, 20h

FRANO Lasić & Klapa SMRIKA

“Tokom koncerta putovaćemo zajedno kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane…”, najavljujući koncert objašnjava Frano, dodajući da će se na repertoaru još naći i poznati strani hitovi, koji su se pevušili uz radio Luksemburg, kao i oni stari, svima nama poznati domaći, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i populare klapske dalmatinske pesme. Publika će uživati i u nezaobilaznim evergin hitovima “Zagrljeni” i “Volim te budalo mala”, a sve to uz pratnju dalmatinske klape Smrika.

  • Utorak, 17. decembar, Galerija Matice srpske (Trg Galerija 1), 20h

-ANETA Ilić, sopran
-BORISLAV Čičovački, oboa
-LIDIJA Stanković, klavir
-SRĐAN Sretenović, violončelo

Naši ugledni umetnici s bogatim i uspešnim međunarodnim karijerama prirediće program posvećen velikanu baroka – Johanu Sebastijanu Bahu, s odabranim аrijama za sopran, obou i kontinuo.

Novogodišnji gala koncert – LA VIE EN ROSE

  • Nedelja, 22. decembar, Srpsko narodno pozorište, 20h

MYRTILL Micheller & Vojvođanski simfonijski orkestar

Dirigent: DŽIJAN Emin
Višestruko nagrađivana džez pevačica iz Mađarske, koja peva podjednako savršeno na više jezika – Mirtil Miheler će se prvi put predstaviti našoj publici izvođenjem francuskih šansona, gde su neizostavne i pesme čuvene Edit Pjaf, kao i Mišela Legrana i Žaka Brela. Nezaboravne melodije slušaćemo u specijalnim aranžmanima, koje je napravio ugledni makedonski umetnik Džijan Emin, koji će i dirigovati koncertom. Kao gost programa nastupiće glumac Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz – Ištvan Kereši, ovaj put u ulozi pevača.

  • Subota, 11. januar 2020, Sinagoga, 20h

ASSEO Quartet i specijalni gosti

-Gipsy Jazz Feaver
-DANIEL Asseo, gitara
-GUILLAUME Juhel, grupa ZAZ, gitara
-MATTEO Gallus, violina
-FEDOR Ruškuc, kontrabas
-ANA Stayer, vokal

Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo (Daniel Asseo), koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend “Palinka“, s kojim je izdao tri albuma i nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka. Na koncertu će nastupiti i strastveni gitarista grupe ZAZ – Gijom Žuel, virtuoz na violini – Mateo Galus i Ana Štajer (Stayer), koja će svojim očaravajućim glasom upotpuniti ovaj muzički događaj.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments