Dan domaćeg filma ponovo u Novom Sadu

       

U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak, 24. januara, održaće se projekcije deset domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije.

U Kulturnom centru Novog Sada od 19 časova biće prikazan film “Najvažniji dečko na svetu“ Tee Lukač. Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa rediteljkom filma.

“Najvažniji dečko na svetu” je debitanski dokumentarni film rediteljke Tee Lukač, koji se bavi odnosom fanova prema svojim idolima kroz prizmu fanova Džastina Bibera iz Srbije i regiona i postavlja pitanja o tome šta za mlade znači uspeh u 21. veku. Radnja filma prati Borisa Mitrovića koji je najveći fan Džastina Bibera na Balkanu. Po uzoru na svog idola, naoružan menadžerom, lambordžinijem i bazom fanova na fejsbuku i sam pokušava da ostvari svoje snove u šou biznisu. Dok jedini fanovi sanjaju o danu kada će upoznati svog idola, drugi sanjaju o danu kada će postati nečiji idoli, a film istražuje u kolikom su raskoraku njihovi snovi o uspehu i ljubavi sa njihovom svakodnevicom. Da li je zaista dovoljno samo verovati u svoje snove?

 

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni.

Osim u Novom Sadu, Dan domaćeg filma održaće se u još sedam gradova Srbije:

  • Vranju-“Dugo putovanje u rat”, Miloša Škundrića
  • Leskovcu-“Pejzaži rata, pejzaži mira”, Arona Sekelja i “Siguran posao” Igora M. Toholja
  • Nišu-“Enkel”, Aleksandra Reljića i Novom Pazaru “Wongar”, Andrijane Stojković
  • Čačku-“Tako mi na istoku”, Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije”, Miloša Ljubomirovića
  • Vrnjačkoj Banji-“Gora”, Stefana Maleševića i Zrenjaninu “Okupirani bioskop”, Senke Domanović

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments