Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Delegacija Evropske unije već dve decenije organizuje različita dešavanja povodom 9. maja Dana Evrope. Ove godine tokom celog meseca EU karavan će posetiti 11 gradova u Srbiji, a danas je karavan u Novom Sadu.

Putem instalacija studenata i izložbi u užem centru grada Novosađani se mogu informisati o primerima uspešnih praksi saradnje Evropske unije i Srbije. Manifestaciji na Trgu slobode, u čiju organizaciju je, osim Delegacije EU u Srbiji, bio uključen i EU Info Point Novi Sad, prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević i zamenica šefa Delegacije EU u Republici Srbiji Mateja Norčič Štamcar.

EU za tebe karavan danas u Novom Sadu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope, Evropska prestonica kulture, Grad koji je realizovao mnogo investicija sa evropskim institucijama, ali i sa privatnim kompanijama iz zemalja EU. Imamo odličnu saradnju sa amabasadom EU u Srbiji, a najvažniji zajednički projekat jeste izgradnja Žeželjevog mosta sa svim saobraćajnicama. Nastavljamo dalje zajedno da radimo, a od značajnijih projekata koji su pred nama su izgradnja Regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom i Instituta Biosens, odnosno centra izvrsnosti- rekao je gradonačelnik Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments