Međunarodni Dan žena obeležiće se 6. marta u 17 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Polazeći od činjenice da pojmovi kao što su “kreativna industrija”, “kreativne delatnosti” ili “krativno preduzetništvo” kod nas nisu dovoljno prepoznati ili su mistifikovani, pogrešno tumačeni i (poslednjih godina) instrumentalizovani u političkom polju, opredelili smo se da u okviru obeležavanja Dana žena 8. marta, organizuje se događaj posvećen položaju i ulozi žena u kreativnim delatnostima i njihovom potencijalu u postizanju ekonomske nezavisnosti žena i njihovoj emancipaciji.

“Mi ćemo pod kreativnim delatnostima podrazumevati skup aktivnosti čijim proizvodima, uslugama i sadržajima vrednost daje kreativni rad utemeljen na elementima umetnosti, kulture, nauke, istraživanja, razvoja i obrazovanja”, poručuju organizatori.

Iako se u svakoj zemlji ovaj koncept razlikuje u detaljima, gerenalno, obuhvata iste elemente: izdavačku delatnost, štampane medije, grafičku industriju, IT sektor i razvoj softvera, reklamnu, muzičku i filmsku industriju, dizajn, radio i televiziju, modu i stare zanate.

Događaj partnerski organizuju Unija poslodavaca Vojvodine – sekcija za razvoj ženskog biznis liderstva, Misija SMART, Fondacija 021 i Kolping Srbije uz podršku Kulturne stanice “Eđšeg.

Na događaju de, pored predstavnika organizatora govoriti i predstavnici institucija, stručnjaci iz ove oblasti kao i preduzetnice uspešne u kreativnim delatnostima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments