Nastavlja se masovna vakcinacija u Novom Sadu. Od početka imunizacije do danas vakcinisano je više od 12.000 građana.

Ono što je novina od danas mogu da se vakcinišu samo oni građani koji su se prijavili putem e-Uprave ili pozivom kontakt centra. Vlade Srbije donela je ovu odluku zbog povećanog broja ljudi koji žele da se vakcinišu, a nisu prijavljeni, pa se tako stvaraju veće gužve ispred punktova za vakcinaciju.

Današnja situacija je potpuno drugačija nego što je to bilo prethodnih dana, gužve gotovo da nema ispred Novosadskog sajma. Obezbeđenje koje je postavljeno na ulazu traži dokaz o zakazivanju vakcinacije u obliku SMS-a, bez kog ulaz nije dozvoljen. Kao jedan od saveta za naše sugrađane je da ukoliko su prijavu izvršili putem fiksnog telefona za kontakt ostave broj mobilnog kako bi primili SMS o potvrdi prijave i terminu vakcinacije.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 320 novih slučajeva, dok je 98 pozitivnih u Novom Sadu. U ovom trenutku broj aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 8.040. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1975.  U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji.

Nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
26/01/2021 14:15

Sve je super , samo se na call centru niko ne javlja..Zasto?

duda
26/01/2021 18:31

Ne javljaju se u call centru ceo dan zovem dva puta sam se prija vila na eUprava pre deset dana i nista.

Zora
27/01/2021 15:14

Kad stižu ruske vakcine?