Foto: Ilustracija/A. Kostić
Danas će biti isplaćena redovna novčana naknada za nezaposlena lica za avgust.

Novac će biti isplaćen preko Poštanske štedionice. Privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biće isplaćena sutra, navela je NSZ.

Država će sutra uplatiti po oko 5.900 dinara pomoći na račune šest grupa građana. U pitanju je 50 evra u dinarskoj protivrednosti, a na spisku će biti svi penzioneri, te korisnici prava na privremenu naknadu: invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti kao i deca invalidi i korisnici privremene naknade kod PIO fonda.

Nakon pomenutih 50 evra, drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Svi ostali građani novac će dobiti u novembru.

Tada stiže 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos, prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra.

U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra.

Što se tiče prijave – ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru.

 

nsuzivo.rs/informer.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tebra
21/09/2021 11:26

Siroko bato

Nina
21/09/2021 22:41

Zašto se ovaj novac ne podjeli porodicama,koje imaju mnogo djece.
Koji će penzionerima pare?