Foto:http://communications.rs

“Festival ljubavi” održavaće se od danas, 3. februara do 24. februara na Trgu slobode i na još nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Manifestaciju organizuju udruženja Subsidium, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. Kako je rekla predstavnica organizatora Milena Biga, ideja Festivala je da se, kroz saradnju sa ustanovama kulture, u okviru tematike ljubavi, predstave muzičari, pisci, slikari i drugi umetnici.

“Ovom manifestacijom, uslovno rečeno, otvaramo sezonu festivala u našem gradu, poznatom po kvalitetnim programima koji privlače brojne turiste. ”Festival ljubavi” objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne i turističke sadržaje i to je jedan od njegovih bitnih aspekata. Organizatori se potrude da sarađuju sa organizacijama i ustanovama kulture, sa samostalnim umetnicima i na taj način doprinose kvalitetu kulturne ponude grada. Verujem da će i ovoga puta zanimljivom ponudom opravdati poverenje i ispuniti očekivanja”, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Kako se čulo na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, otvaranje Festivala zakazano je za nedelju u 18 časova na Trgu slobode, a prvi će nastupiti dečji hor “Zvončići”, potom u 19 časova nastupa Red Hot Chili Peppers Tribute band, uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca.

Kako je izjavio turistički vodič Srđan Bošković, agencija “Putokaz 021” pokloniće posetiocima Festivala tematsku šetnju posvećenu ljubavima Novog Sada, i to 13. februara, a skup je predviđen u 17 časova kod spomenika Svetozara Miletića.

Zainteresovani treba da se prijave putem Fejsbuk stranice Festivala.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments