Foto: D. Beoković

Novi Sad oduvek je bio centar vojvođanske kuhinje i njenih specijaliteta. Veliki broj nas svakodnevno uživa u najukusnijim specijalitetima, što lokalnih što onih koji nam dolaze sa različitih strana sveta.

Često sami sebe nazivamo i gastronomima, ali da li zapravo znamo odakle potiče hrana koju jedemo?

Ne propustite neverovatnu priliku da krenete na gastronomsko putovanje Evropom kada će u kulturnim stanicama Svilara, Mlin, Bukovac, Eđšeg, Rumenka, Liman i Barka od 17. do 20. marta sa početkom u 18.00 časova, posetioci moći da uživaju u specijalitetima kao što su: kroasani sa pečenicom i sa nutelom, kobasice servirane sa kiselim kupusom i krompirom, kolač sa sirom, danska peciva sa čokoladom, vanil kremom i pekmezom, tradicionalno englesko pečenje servirano sa krompirom, sotiranim sezonskim povrćem i sosom, grčka salata i burito, turska baklava i mnoga druga jela iz različitih delova Evrope.

Foto: D. Beoković

Sve ovo deo je jedinstvenog „Karavana“ koji predstavlja put Evropom kroz ukuse i muziku, koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Program je dnevno podeljen po lokacijama iz severne, zapadne, južne i istočne evropske regije, i svaki dan se organizuje javno kuvanje, gde će posetioci imati priliku da uživaju u internacionalnim specijalitetima.

Program „Karavana“ pored gastronomskog dela biće upotpunjen i muzičkim delom pa će tako svakog dana programa u svim kulturnim stanicama gde se programi odvijaju biti održani koncerti poznatih izvođača world music žanra, sa ciljem prikazivanja muzičke tradicije cele Evrope.

Foto: EPK Novi Sad

Segment „Karavan“ privešće kraju programski luk „Seobe“ Evropske prestonice kulture koji se bavi pozitivnim uticajem migracija i kretanjem stanovništva koje kreira kulturnu sliku jednog podneblja, sa akcentom na različite vrste umetnosti koje pronalaze inspiraciju u tome. Programski luk „Seobe“ tokom svog trajanja u februaru i martu obuhvatio je više od 300 kulturnih događaja i aktivnosti, na kojima se predstavilo oko 130 umetnika, od čega gotovo 90 evropskih.

Podršku programa „Karavan“ pružila je kompanija Idea. Partner u realizaciji programa je „Loft“ coffee and food bar.

Foto: Promo

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments