Danas Sajam sporta u Novom Sadu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Sajam sporta danas je svečano otvoren u Master hali Novosadskog sajma uz prisustvo najviših gradskih i državnih zavničnika. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saglasili su se da su ovakve manifestacije od izuzetnog značaja kako za sport u ovom gradu, tako i za njegovu omladinu.

-Drago mi je što sam u gradu koji je pokazao da je grad pobednika, koji se ne plaši izazova i voli da uđe u bitku sa evropskim i svetskim metropolama, ali ne samo da učestvuje, već da pokaže smelost i hrabrost da pobedi. Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope, Evropska prestonica kulture, ali i sporta, po svim dostignućima sportista i zbog organizacije međunarodnih takmičenja – rekao je Udovičić.

Izrazivši zadovoljstvo da je u gradu pobednika, istakao je i da je malo manifestacija koje mogu kao danas da izmame osmeh i stvore radost.

-Kroz ovakve manifestacije želimo da pridobijemo decu u najvećoj, najsjajnijoj porodici Srbije, a to je sportsku porodicu – nastavio je Udovičić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se zahvalio organizatorima, kao i Vanji Udovičiću za kojeg je rekao da je pravi primer ministra, jer je na terenu sa narodom.

– Rade emocije kada se prođe kroz štandove, jer sretnete legende sporta iz raznih disciplina, olimpijske i paraolimpijske šampione, ali i decu koja se bave sportom. Bitno je da oni budu na sportskim terenima, da se druže, jer bavljenje sportskim aktivnostima je važno za mentalno zdravlje i socijalizaciju – istako je Vučević.

Gradonačelnik je osvrtom na prošlu godinu, na period kada je na današnjem mestu gde se održava manifestacija pre godinu dana bila privremena bolnica, još jednom istakao značaj sporta za zdravlje rekavši da ”Sajam sporta” apsolutno zaslužuje da ima poseban status u kalendaru Novosadskog sajma.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Za sve zainteresovane za bavljenje sportskim aktivnostima u hali ”Master” postavljeni su poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku, stoni tenis, gimnastiku, boks, borilačke veštine, mačevanje, streljaštvo, šah i druge sportove.

Na štandovima su dostupne informacije o plivanju, hokeju, planinarenju, biciklizmu, ragbiju, veslanju.

nsuzivo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti