Foto: Vlada Srbije

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa biće održana danas u 15.30, a kako saznaju mediji, struka će tražiti pooštravanje mera.

Glavna tema na sednici biće raspust za školarce, a raspravljaće se i o predlogu Medicinskog tima da se zatvore svi objekti osim apoteka, pumpi i prehrambenih radnji svakog dana nakon 17 časova. Još jedna od tema biće uviđenje kovid propusnica svih 24 časa. Medicinski deo kriznog štaba će predložiti i smanjanje dozvoljenog broja okupljenih u zatvorenom prostoru, kao i obaveznu vakcinaciju.

Što se tiče prve i glavne teme, raspustu za đake, Tim za škole je ranije doneo preporuku da počne 8. novembra, ali završna reč o tome će se dati na današnjoj sednici Kriznog štaba.

– Cilj je smanjenje kontakata i da nema prelivanja u škole i vraćanja toga nazad. Mi tražimo i više od toga, da skraćenje radnog vremena bude do 17 sati, pa onda vakcinacija. Smatramo da je hitno neophodno da budu rigoroznije mere. Nemamo vremena da se vraćamo. Ove mere o kojima sada pričamo poslate su u prvoj polovini aprila. Konačna odluka je na Vladi Srbije – rekao je Predrag Kon.

U ovom trenutku jedna od mera koja je na snazi je ona do 500 ljudi, što važi za svadbe, proslave i slično. Da će biti ograničenja od 500 na pet, u ovom trenutku je teško prihvatljivo i moguće realizovati.

– Ako već imamo uvedene kovid propusnice od 22 časa, i postoji verovatnoća da možda važe i za 24 časa, zašto bismo smanjivali broj ljudi koji sme da se okupi na jednom mestu. Ova opcija je teško prihvatljiva, bar u ovom trenutku- istakao je izvor blizak Kriznom štabu.

Inače, u Srbiju je stigla i peta vakcina, koju je našoj zemlji donirala Poljska. U pitanju je vakcina “Moderna” i ona je od danas na raspolaganju građanima Srbije koji žele da se vakcinišu. Dostupno 200.000 doza pete vakcine.

nsuzivo.rs/Mondo

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
04/11/2021 12:56

Nisu vama sve daske na broju ‍♀️

Nikolaj
04/11/2021 13:10

Cilj je da se zategnu mere do bozica da opet nemozemo u crkvu za najsvetiji hriscanski praznik,korona je najavila da krece da kose nevakcinisane u preriodu od 22h potom je najavila da ce mozda poceti da dolazi malo ranije tj od 17h pa potom ako ne prihvatima da unesemo otrov u sebe koji nam nista ne pomaze cak sta vise i odmaze jer ako sam zdrav zasto mi onda to treba… i eto moguce je da ce se korona malo vise angazovati da bude prisutna 24h ako ne pristanemo na unistenje svog zdravlja sa bilo kojom od vakcina…

Jelena
08/11/2021 08:33
Reply to  Nikolaj

Dosadilo koroni da radi samo nocnu smenu,sad se prebacuje u neku medjusmenu