Dani Univerziteta u Novom Sadu

       
Foto: www.uns.ac.rs

U toku su Dani Univerziteta u Novom Sadu i trajaće do 29. juna 2018. godine u Rektoratu Univerziteta, povodom 58. godišnjice osnivanja Univerziteta i 240. godišnjice osnivanja Norme – škole za obrazovanje srpskih učitelja, koja je preteča današnjeg Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Program obeležavanja započet je u ponedeljak, 25. juna, svečanom dodelom sertifikata učesnicima Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja 2018.

Danas, 26. juna biće upriličena svečana dodela zahvalnica Univerziteta u Novom Sadu institucijama, kompanijama i pojedincima koji su podržali mnogobrojne aktivnosti Univerziteta u tekućoj školskoj godini, kao i dodelom jubilarnih nagrada zaposlenima na Univerzitetu.

Centralna proslava biće održana na Dan Univerziteta u Novom Sadu, 28. juna, svečanom dodelom počasnog doktorata Univerziteta u Novom Sadu, kojoj će prethoditi zajednička svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta.

Počasni doktorat Univerziteta u Novom Sadu će ove godine biti dodeljen dr Dimitriju Kamaninu, direktoru Departmana za međunarodnu saradnju Objedinjenog instituta za nuklearna istraživanja u Dubni, Ruska Federacija.

Dani Univerziteta u Novom Sadu završiće se svečanom promocijom novih doktora nauka, u petak, 29. juna.

 

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: