Lazar (19) i Nikola (17) Jovišić, maskirani fantomkama, oborili Petra Mitrovića (13) s bicikla, pretukli ga i opljačkali, pa ubacili u auto u kom je bio njihov otac Marko. Obećavali mu da će ga pustiti ako brata namami u klopku.

Braća Lazar (19) i Nikola (17) Jovišić, maskirani fantomkama, 26. oktobra su presreli malog Petra Mitrovića (13) u Staroj Pazovi, oborili ga s bicikla, pretukli i opljačkali! Potom su ga ubacili u “zastavu 10”, u kojoj je bio njihov otac Marko Jovišić (54), i malom Petru obećali da će ga pustiti ako im preda brata! Pošto im je taj plan propao, dečaka su odvezli u napuštenu kuću u okolini Belegiša, gde je on konačno oslobođen posle 25 sati otmičarske drame!

– Napali su ga i oborili s bicikla. Dok je Petar dozivao pomoć, Lazar i Nikola su ga uvukli u obližnju napuštenu kuću, gde su ga tukli i naneli mu povrede po licu i na desnom kuku. Oteli su mu bicikl i sat “dži šok”, ukupne vrednosti oko 120.000 dinara, a onda su ga izneli na ulicu i ubacili u automobil “zastava 10”, kojim je upravljao Marko – stoji u krivičnoj prijavi.


Preti im 18 godina zatvora

Marko Jovišić, njegovi sinovi Lazar i Nikola i Aleksa Mrđa terete se za najteži oblik krivičnog dela otmice, za šta je zaprećena kazna od pet do 18 godina zatvora.

Marko je, inače, ranije osuđivan zbog razbojništva i iznude, dok je Aleksa Mrđa kažnjavan kao maloletnik zbog pljačke, uništenja tuđe stvari i nasilničkog ponašanja. Protiv Lazara se trenutno vodi postupak zbog nanošenja teških povreda.


Petar je, inače, tokom razgovora s majkom u jednom trenutku viknuo: “Ne znam gde sam, skinite mi to s glave!” Tad je dečakova porodica shvatila da je otet, pa su pozvali policiju i krenula je opsežna potraga za Petrom.

Jovišići u tom trenutku još nisu znali da je policija obaveštena o svemu, pa su odvezli Petra do jedne njive, gde je Lazar ostao da pazi na njega, držeći mu pištolj i dalje uperen u glavu. Marko i Nikola su potom sa Aleksom Mrđom, koji im se u međuvremenu pridružio, otišli do “Pažića”, gde su potražili Petrovog brata.

I drugovi na saslušanju

Posle šest sati mukotrpnog isleđivanja, Marko je u nedelju u toku dana konačno priznao gde njegov stariji sin drži zatočenog Petra. Međutim, priznao je i da je Lazaru naredio da ubije dečaka ako primeti policajce da se približavaju kući u Belegišu, pa su specijalci morali da sačekaju mrak i da što opreznije izvedu upad u kuću.

Konačno, 15 minuta iza ponoći, specijalci su munjevito upali u kuću, savladali Lazara, oslobodili dečaka i predali ga porodici.

Otmičari su se u tužilaštvu branili ćutanjem, a u toku dalje istrage biće saslušani i tinejdžeri koji su uoči otmice bili sa Petrom u društvu, kako bi se utvrdilo da li su oni znali šta mu se sprema.

Autor: nsuzivo.rs, informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments