Deca iz Moskve u poseti Novom Sadu

       
dav

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je decu i nastavnike Škole “NO 113” iz Moskve koji su u došli u posetu učenicima Osnovne škole “Dušan Radović” u Novom Sadu.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim naše drage goste, učenike i nastavnike koji nam dolaze iz prestonice prijateljske Ruske Federacije. Naši osnovci takođe posećuju svoje vršnjake u Moskvi za vreme prolećnog raspusta. Ove posete su izuzetno značajne pre svega za razmenu iskustava koja doprinose unapređenju procesa nastave. Takođe, ti susreti služe i za upoznavanje sa kulturom, istorijom i za negovanje tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje i dva naroda”, rekao je Aleksandar Petrović i dodao da Grad Novi Sad ima odličnu saradnju sa mnogim ruskim gradovima, a i pobratim je sa Nižnjim Novgorodom.

Direktor 113 Škole Davor Tuba se u ime delegacije iz Moskve zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu.

“Prijateljstvo ruske i srpske dece i kolega koje je stvoreno tokom boravka učenika u Novom Sadu je dragoceno, a nastojaćemo da ga sačuvamo i produbimo i da ove posete budu ideja vodilja za povezivanje i drugih ruskih i srpskih sredina”, istakao je Davor Tuba.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: