Deca sa Kosova i Metohije biće gosti vršnjaka u Novom Sadu

       

Udruženje građana “Novi Sad“ petu godinu za redom realizuje projekat “Svim srcem za osmeh deteta”, reč je o sedmodnevnom boravku dece sa Kosova i Metohije kod svojih vršnjaka, odnosno dece domaćina iz Novog Sada, učenika osnovne škole “Dušan Radović” i “Žarko Zrenjanin”, u periodu od 20. do 28. januara.

Кao i prošle godine, reč je o deci uzrasta 13 i 14 godina koja ovoga puta dolaze iz Gračanice i O.Š. “Кralj Milutin“.

U susret obeležavanju školske slave “Svetog Save“, u Novom Sadu će boraviti 32 dece i četiri nastavnika sa Kosova i Metohije.

Cilj i ovogodišnjeg projekta je da se kroz svakodnevne aktivnosti i druženje, tokom sedam dana boravka u Novom Sadu, deca rasterete i makar privremeno oslobode ružnih slika koje za njih nosi svakodnevica i koje su već duže vreme sastavni deo njihovih mladih života.

Animacija dece ovim projektom, pokazalo se prethodnih godina, od velikog je značaja kako za decu goste, tako i za same domaćine i njihovo okruženje. Aktivnosti planirane projektom ” Svim srcem za osmeh deteta” obuhvataju prisustvo nastavnih i van nastavnih aktivnostima u školama domaćina, posete kulturno istorijskim znamenitostima grada Novog Sada, obilazak Fruške Gore, kao i aktivnosti od kulturnog i edukativnog značaja za mališane, bavljenje sportskim aktivnostima kao i druge raznovrsne sadržaje zabavnog karaktera.

Deca u Novi Sad stižu u nedelju 20. januara oko 17 sati i to u O.Š. “Dušan Radović“ (Velebijska bb).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments