Dečija nedelja vode prvi put u Novom Sadu

Udruženje Dečija ekološka akademija iz Novog Sada, po prvi put, organizuje jedinstvenu manifestaciju pod nazivom Dečija nedelja vode koja će biti održana od 5. do 7. juna u Novom Sadu (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje), sa ciljem da se kroz besplatne edukativne radionice i interaktivnu igru razvije ekološka svest kod dece uzrasta od 5 do 10 godina.

Ideja, program i rezultati ovogodišnje manifestacije Dečija nedelja vode biće predstavljeni u četvrtak, 7. juna u 10 časova u Novom Sadu (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje). Više o programu Dečije nedelje vode možete pogledati OVDE.

Ulaz na radionice je besplatan, uz prijavu.

Ovogodišnja manifestacija okupiće preko 500 dece iz preko 14 predškolskih ustanova i osnovnih škola iz Vojvodine, njihove učitelje kako bi se kroz učešće na edukativnim radionicama upoznali sa malim promenama svakodnevnih navika koje mogu podstaći velike promene u očuvanju vode kao prirodnog resursa.

Nakon radionica, sva deca imaće priliku da se igraju u prostoru Zabavnog parka Starli (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje)  na površini preko 2.500m².

Ideja manifestacije je da se kroz zajedničku saradnju organizacija koje se bave decom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja doprinese stvaranju generacija odgovornih građana i  smanjenu potrošnje vode, koja je najznačajniji resurs.

Evropska nedelja održivog razvoja (ESDW) obeležava se u isto vreme u zemljama Evrope i zastupa 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih Agendom održivog razvoja 2030, a od ove godine, udruženje Dečija ekološka akademija je ključni partner Evropske nedelje održivog ravoja za Srbiju.

Nakon završene  Dečije nedelje vode, deca i učitelji nastavljaju sa edukacijom u svojim predškolskim ustanovama i školama, gde će uz donaciju Edukativnih paketa Vodni agent (uređaj za praćenje potrošnje vode i radionice) naučiti kako mogu da zaštite i očuvaju svoju okolinu uz racionalniju potrošnju vode.

Manifestaciju organizuje Udruženje Dečija ekološka akademija iz Novog Sada, uz podršku Vodne agencije i Ekovek-a iz Slovenije, i Vode Vojvodine, Zabavnog parka Starli, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Coca Cola Hellenic i BB Minaqua kompanije iz Srbije.

 

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti