Foto: L. Jankov

Evropska prestonica kulture organizuje “Dečji bijenale”, koji predstavlja program sačinjen od mnogobrojnih radionica namenjenih deci uzrasta od 6 do 10 godina.

Program počinje u nedelju, 13. marta, s početkom u 11.00 časova i trajaće do 14.00 časova u prostorijama SCENlab-a na Fakultetu tehničkih nauka.

Bijenale će decu uvesti u svet umetnosti, pokazati im sve čari pozorišta i arhitekture. Radionice u okviru programa Dečjeg bijenala odvijaće se jednom mesečno u nedeljnom terminu. Maksimalan broj učesnika koji može da prisustvuje na radionicama je 15, a zainteresovani mogu da se prijave putem imejl adrese deca@bisd.rs. 

Foto: L. Jankov

Radionice SCENlab vrtića održaće se u periodu od marta do juna

U okviru pratećeg programa festivala “Sterijino pozorje” svaka od radionica, obrađivaće određenu temu kako bi nastao poluproizvod koji će biti dovršen tokom radionica na Bijenalu scenskog dizajna i izložbe u izlozima “Šok zadruge” u Zmaj Jovinoj ulici broj 22.

Na radionicama će u početku biti osmišljavana scena, za koju je planirano da istovremeno može biti korišćena kao paravan za sve tri forme igranja sa lutkama: za marionete, za ginjole i za maske. Po jedna radionica biće posvećena različitom radu na sceni pa će tako učesnici od raznih materijala praviti lutke sa pokretnim delovima, kojima se upravlja koncem ili žicom, a posetioce očekuje još mnogo različitih sadržaja.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments