Četvrtu nedelju 9. Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće kreativno-edukativne radionice inspirisane evropskim nasleđem na preko deset lokacija u gradu.

Ovu nedelja započinje radionicama u Galeriji Matice srpske gde će mališani imati priliku da, uz pomoć stalne postavke, razgovaraju o vodenom saobraćaju, otputuju u Beč i “razgovaraju” sa Marijom Terezijom, saznaće o mostovima koji spajaju gradove, podsećaće se pesama Jovana Jovanovića Zmaja.

“Dva pera” od ove godine ima dva termina dnevno – prepodnevni od 10 do 11.30 časova i posledpodnevni od 18 do 19.30 časova. Tokom ove, četvrte nedelje, njihove radionice posvetiće pažnju nebeskom svetioniku, Dositeju Obradoviću, prirodi, jeziku i emocijama.

Dečiji kulturni centar svakog dana s najmlađim Novosađanima organizuje školu glume, jer – i mali glumac je glumac.

Specijalni program od ove nedelje počinje da se održava i subotom, a reč je o Dečijem kulturnom karavanu u okviru kojeg će polaznici imati priliku da zavire u razne delove Novog Sada – Telep, Almaški kraj i Detelinaru. Ove subote radionice i performansi održaće se u Adrenalin parku “Zemlja čuda” (besplatna aktivnost) od 18 do 20 sati.

Program ispunjen kreativnim i edukativnim radionicama, plesom i predstavama za najmlađe  Dečijeg kulturnog centra u tržnom centru BIG trajaće sve do 1. avgusta, svakog utorka i četvrtka od 18h do 20h gde će zabavu moći da pronađe cela porodica.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.dkcns.rs  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 9 su besplatni za sve učesnike. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 9 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

9. Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra “BIG“.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments