Delegacija kineske provincije Ćinghaj u poseti Novom Sadu

       

U Gradskoj kući održan je sastanak između delegacije kineske Provincije Ćinghaj, na čelu sa zamenikom guvernera Narodne vlade te provincije Jang Fengčunom i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Pored gradonačelnika delegaciju Grada Novog Sada činili su član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin kao i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević.

Na početku sastanka gradonačelnik Vučević poželeo je dobrodošlicu gostima i upoznao ih sa potencijalima Novog Sada.

“Grad Novi Sad ima snažan potencijal za ulaganje, a nosioci smo dve velike titule Evropska prestonica kulture 2021, i Omladinska prestonica Evrope 2019, što nas pozicionira kao centar kulturnih dešavanja. Takođe, imamo bogatu i sadržajnu međunarodnu saradnju, gradove prijatelje na tri kontinenta, a između ostalog, kineski grad Čang Čun je i grad pobratim Novog Sada”,  rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da broj turista iz Kine koji posećuje Novi Sad, raste iz godine u godinu.

Dve delegacije su izrazile zadovoljstvo današnjim susretom, naglašavajući da očekuju da će se buduća saradnja razvijati, u obostranom interesu, posebno u oblasti poljoprivrede, turizma i sporta.

Gosti iz Kine pokazali su zainteresovanost za novosadsku poljoprivredu, ali i za saradnju u oblasti turizma i sporta. Takođe, oni su se raspitivali o pogodnostima koje država i Grad pružaju zainteresovanim investitorima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments