Na humanitarnim manifestacijama „Srcem i muzikom za Detelinaru 5″ i „Bazar za Lanu”, Novosađani su u utorak uveče sakupili 263.120 dinara za lečenje male Lane Jovanović.

Koncert koji sada već redovno organizuju Udruženje građana „Novi Sad” i muzička radionica „Mi & La 021″, okupio je veliki broj Detelinaraca na platou ispred robne kuće u ulici Milenka Grčića.

Pred publikom svoja pevačka umeća prikazali su učenici nastavnice muzičkog, Milke Jurišić, koji su poznatim hitovima zabavljali prisutne.

Podršku su im davali Anastasija i Đorđe, „Haos animatori” i plesni klub „Stage Dance”. Udruženje „Veliko kolo” izvelo je splet narodnih igara, a na kraju večeri nastupio je bend „Talasna dužina”.

Sat vremena pre početka koncerta počeo je i „Bazar za Lanu” u organizaciji Grupe građana „Za bolju i lepšu Detelinaru”. Posetioci su mogli da kupuju ponuđene proizvode i time pomognu lečenje devojčice, a bile su postavljene i kutije za donacije od strane Udruženja građana „Novi Sad”.

Lana Jovanović je jednogodišnja devojčica koja koja ima spinalnu mišićnu atrofiju, tip 1, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 miliona dolara.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gojko
01/10/2020 11:52

Komentar prethodni otišao na pogrešan članak.Bravo za novi sad bolesna dečica da nam ozdrave što pre uz Božiju pomoć