Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ispred spomenika žrtvama u Kontrastu obeleženo je devet godina od tragedije u diskoteci “Kontrast”, u kojoj je u požaru poginulo šest mladih osoba. Na današnji dan 2012. godine živote su izgubili Renato Vuković (21), Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija, Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29). 

-Ono što jeste važno je da stalno govorimo glasno o ovoj tragediji i da ponavljamo kako bismo uticali na svest, kako se ovo ne bi dešavalo u budućnosti. Svi treba da se ponašamo odgovorno i radimo na prevenciji tragedija- izjavila je Jelena Marinković Radomirović, predsednica Skupštine Novog Sada.

Ona je naglasila da će Grad Novi Sad odlučan i da će napraviti memorijalni park, tačnije park mladih, na kojem će se okupljati mladi.

Branko Miladinović. otac stradale Tamare i osnivač Udruženja građana “Istina Tamarini Zakoni”

Okupljenima se obratio i otac tradično nastradale Tamare Miladinović, Branko Miladinović, advokat i osnivač Udruženja građana “Istina Tamarini Zakoni”. On je tražio da se tužilaštvo smeni i da se pojedinci kazne.

-Mi smo se ovde okupili devetu godinu. Možemo samo da zahvalimo gradonačelniku zato što se potrudio da inicijativu naroda da na ovom mestu stradanja u ime svih 18 žrtava požara u Novom Sadu da se izgradi moderan eko-park za buduće generacije mladih, a ne da se mestu stradanja dignu stambeni objekti. Ko će da živi na mestu stradanja i zločina?- istakao je Miladinović.

Miladinović je naveo da im je sve teže, ali da individualna odgovornost mora da se iskaže da bismo mogli da računamo na ostvarenje prava.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nik
02/04/2021 05:15

a da napisi i inspekcija je kriva za smert te dece