Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Stonoteniski klub “Novi Sad” spremno dočekuje finalni turnir Evropa kupa od 5. do 9. maja ove godine, u SPENS-u. Tijana, Radmila i Aneta, nade ovog sporta, poručile su da forhend spinom očekuju sve ekipe koje će doći u Novi Sad.

Tijana Jokić, kapitenka ekipe, bavi se stonim tenisom od sedme godine. Privukla je brzina i dinamika, a ono što je održava u ovom sportu je prijateljstvo.

Tijana Jokić trenira stoni tenis već 13 godina; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Samim tim što sam od malena ovde, meni je ceo život u stonom tenisu, bilo je teških trenutaka, ali nikada nisam mislila da prestanem da treniram- rekla je za NS Uživo 21-godišnja Tijana i naglašava da jedna drugu bodre pred mečeve, te da je to najvažnije.

Dve bronzane medalje sa Evropskog prvenstva za kadetkinje 2018. godine donosi Radmila Tominjak, najmlađa u ekipi. Radmila ima 18 godina, a pobeđuje svojim forhend spinom.

-Sebe za 10 godina vidim, odnosno očekujem, da ću igrati neku ligu u Evropi. Možda Španija, volim i španski jezik, a i tamo se igra dobar stoni tenis. Možda i Francuska- rekla Radmila.

Radmila Tominjak objasnila nam je sve udarce u stonom tenisu; foto: nsuzivo.rs /Pavle Pejić

Za sebe kaže da je najstarija u ekipi, ali da nije i najglavnija. Ona je Aneta Maksuti, a stonim tenisom se bavi 19 godina. Najdraža titula joj je sa Sentom, ali i sa Novim Sadom. Ističe da je spremna za maj i da sve vežbaju redovno.

-Jako volim da treniram. Podrška mi je porodica, ekipa, drugari, svi- dodala je Aneta.

Aneta Maksuti ima 25 godina i najstarija je u ekipi; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Slobodan Stojanov, trener ženske ekipe Stonoteniskog kluba “Novi Sad”, kazao je da su sve devojke i članice seniorskog nacionalnog tima, a na ovo Evropa kupu biće najmlađa ekipa.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Naš zadatak je da se dobro predstavimo, da probamo da uđemo u samu završenicu Evropa kupa, to nam je cilj za ovu sezonu. Za sledeću sezonu imamo kompletan sastav, gde će nam se pridružiti igračica iz Hong Konga i bivša reprezentativka, i jurićemo samo finale takmičenja- rekao je Stojanov.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments