Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović primio je danas u svom kabinetu predstavnike “Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji”. Delegaciju Crnogoraca činili su potpredsednik Blažo Marković, sekretar Dragan Ivanović i član Izvršnog odbora Milun Čurović. Dok su delegaciju SCNS pored Martinovića činili i pomoćnik direktora Milenko Mijić i zamenik Steva Lazarević.

Na sastanku je bilo reči o boljem položaju 46 studenata crnogorske nacionalnosti koji studiraju u Novom Sadu, ali i otvaranju novih prostorija Nacionalnog saveta Crnogoraca u Srbiji. Otvaranje ovog prostora dogovoreno je sa gradonačelnikom Milošom Vučevićem.

Članovi saveta dotakli su se i teme novog lista koje će ovo društvo izdavati. U pitanju je list “Vijest” koji će se baviti kulturom, sportom, istorijiom i svim zanimljivm temama, a kako je rečeno politika će biti zaobiđena u širokom luku.

Na naslovnoj strani prvog broja nalaziće se lik kralja Nikole.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sima
15/04/2021 18:37

Politika će biti zaobiđena, ali na naslovnici kralj koji je pobegao, bio protiv ujedinjenja sa Srbijom i na kraju mu bio zabranjen dolazak u CG.

nedja
15/04/2021 20:26

a sta kad svrse studije, ima ona , kaze Milun unuku ti ako oces odustani al otac ti i ja idemo do kraja