Diskusija “Čija je moja zarada?” 8. marta

       

Diskusija “Čija je moja zarada?“ o ekonomskom aspektu položaja žena u našem društvu i rodnoj (ne)ravnopravnosti održaće se sutra, 8. marta, od 11 do 13 časova u novosadskom EU info kutku, na Bulevaru Mihajla Pupina 17.

Na diskusiji će se govoriti o položaju žena u Srbiji, sa fokusom na njihove zarade i na vrednovanje njihovog rada u domaćinstvu i izvan domaćinstva. Učesnice će govoriti o tome šta je feministička razvojna ekonomija i rodno budžetiranje, te koliko su oni važni za poboljšanje položaja žena, ali i o izazovima sa kojima se susreću žene koje su odlučile da pokrenu svoj posao i tako obezbede ekonomsku nezavisnost.

U diskusiji učestvuju:

Milica Kravić i Tamara Srijemac, novinarke Informativnog programa Radija Novi Sad, Radio-televizije Vojvodine, autorke radijske emisije “Žena u kutiji“, koja ima za cilj da objasni ko je, čime se bavi i kroz šta prolazi žena u Srbiji. Emisija podiže svest o rodno zasnovanom nasilju, o položaju žena u društvu, marginalizovanim i dsikriminisanim grupama. Trenutno se emituje treća sezona emisije “Žena u kutiji“.

Tatjana Đurić Kuzmanović, profesorka ekonomije na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Njeni istraživački interesi uključuju feminističku razvojnu ekonomiju, rodno programsko budžetiranje, rod i globalizaciju i temu korporativne društvene odgovornosti. Doktorirala je na temi Politike privrednog razvoja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a specijalizirala je Feminističku razvojnu ekonomiju na Institutu društvenih studija u Hagu.

Ljubica Erkić, diplomirani industrijski inženjer i preduzetnica, vlasnica “Pastai testenina“.

Prisustvo je besplatno a zbog ograničemog broja mesta, molimo Vas da se prijavite na mejl na mejl [email protected] ili telefonom na 021 451 593.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments