Kovid bolnica na Mišeluku biće gotova do 1. septembra, saznaje NS uživo. To je za naš portal potvrdio i gradonačelnik Miloš Vučević.

On kaže da će radovi na gradnji bolnice, u koju se investira 4,15 milijardi biti gotovi najkasnije do početka septembra.

– Zdravlje nam je na prvom mestu, i svesni smo da nema zdravlja ako nemamo gde da se lečimo! Novi Sad će, stoga, najkasnije do 1. septembra dobiti novu kovid bolnicu, budući da je u četvrtak Vlada Srbije donela zaključak o početku njene izgradnje. Ova bolnica će biti u kovid sistemu dok traje pandemija, imaće kapacitet od 600 kreveta, a kad prestane potreba za tim, biće deo Kliničkog centra Vojvodine ili kako to već bude definisalo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Novom Sadu fali opšta bolnica, zbog čega sekundarni nivo zdravstvene zaštite nije na nivou koji bismo želeli, a ovo je koncept koji smo dugo čekali i put kojim se konačno možemo izboriti za opštu bolnicu. Zdravlje Novosađana nema alternativu, investicije u zdravstveni sistem će to i dokazati – kaže Vučević.

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dule
24/04/2021 15:08

Užaš kakvo pranje para…
Mnogo je jeftinije adaptirati jednu kasarnu npr.onu u futoškoj ulici koja zvrji prazna nego praviti potpuno nov objekat..druga stvar je pristupačnost.
Mišeluk je daleko od grada i tamo autobusi uopšte ne prolaze.
Što se više gradi veći procenat za njih.
Samo otimaju i nenamenski troše

Gordana
24/04/2021 20:39

To znači, da je u planu, da se epidemija nikad ne završi?

Strahota
25/04/2021 05:10

Prosetaj malo do bolnice, pa se raspitaj kakav zlocin nad pacijentima se radi pod patronatom vd direktorke.

DDD
25/04/2021 07:43

Još da smisle kako do nje doći …