Svečani koncert popularne dečje muzike, jedinstvena opera za decu i čuveni Kolibri – programi su namenjeni za najmlađe 13. januara, kada se obeležava 7528. godina po starom kalendaru, a u sklopu Dočeka, kojim zajedno slavimo čarobne novogodišnje praznike – dva kalendara, dva pisma, ali jedinstvo u različitosti.

Tako već od podneva 13. januara, u Novosadskom otvorenom univerzitetu, najmlađa novosadska publika može da uživa u Svečanom koncertu za decu na kojem će učenice solo pevanja muzičke škole “Isidor Bajić” i učenici Akademije zabave i umetnosti “O & M” pevati numere iz ekranizovanih verzija “Anastasije”, “Pepeljuge”, “Uspavane lepotice”, “Male sirene”, “Pinokija” i drugih bajki, ali i popularne praznične pesme, kao što su “All I Want for Chirstmas is You” ili muzičke teme iz čuvenog filma “Sam u kući”.

Nakon toga, u Kulturnom centru u Futogu, u 16 sati, nastupiće čuveni dečji hor Kolibri, pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović. Ovaj jedinstveni dečji hor prepoznatljive kulture pevanja, dopadljive interpretacije i visoko profesionalnog odnosa prema muziciranju gajenom u osmišljenoj ljubavi prema muzici, izvešće najpoznatije pesme iz bogatog repertoara ovog ansambla, po kome ga prepoznaju i pamte mnoge generacije. Ulaz je slobodan.

Kino sala Kulturnog centra Novog Sada u 19 sati otvara vrata za jedinstvenu predstavu za decu “U cara Trojana kozije uši” u izvedbi udruženja “Visoko C” iz Novog Sada. Mališani će imati prilike da se upoznaju sa jednom od najpoznatijih narodnih bajki i legendi koje su deo našeg kulturnog nasleđa, tako da će im se ovaj sadržaj približiti na interesantan i deci prijemčiv način. Cena ulaznice je 600 dinara, a predstava je namenjena deci starijoj od četiri godine.

Kroz Doček 2020. i 7528. godine Novi Sad ponovo povezuje dve Nove godine, dva računanja vremena, dva kalendara, dva pisma, dva koncepta, podiže kapacitete kreativne industrije i slavi jedinstvo različitosti buduće Evropske prestonice kulture. Spajanje vizuelne umetnosti i muzike, kao univerzalnih jezika koje svi razumemo, izdvaja Doček, a samim tim i Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i gostima grada pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj.

Podsećamo, za razliku od Dočeka 2020. kada su svi sadržaji bili besplatni, u centru grada, na otvorenom, Doček 7528. je u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima. Ulaznice se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs Tix-a i na sajtu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments