Foto: BMW / Promo

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice, u utorak, 15. maja, u Domu zdravlja Novi Sad (Bulevar cara Lazara br. 75) biće podeljeno petnaest auto-sedišta za roditelje.

Petnaest besplatnih auto-sedišta namenjeno je roditeljima koji su nakon prijave i provere da li ispunjavaju uslove, odslušali predavanja koja su u okviru aktivnosti Centra za promociju bezbednosti saobraćaja održana polaznicama Škole za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“.

Deset auto-sedišta iz svojih sredstava obezbedio je Dom zdravlja “Novi Sad” i data su Centru za promociju bezbednosti saobraćaja na korišćenje.

Dom zdravlja „Novi Sad” je pre dve godine potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja, a koji je u vezi sa Kancelarijom za dečja auto- sedišta. Cilj je pomoć budućim roditeljim, koji će  kroz predavanja steći znanja i veštine kako da tokom vožnje maksimalno zaštite svoju decu.

Kancelarije za dečja auto-sedišta je prva i jedina takve vrste u Srbiji, a trenutno funkcioniše kao deo projekta “I mladost i mudrost” koji finansira OPENS2019.

Pored Doma zdravlja, projekat su podržali i Grad Novi Sad i Agencija za bezbednost saobraćaja, a istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90% dečjih auto-sedišta neispravno koristi.

Od početka rada Kancelarije, predavanja u okviru Škole za trudnice, koja se realizuju dva puta mesečno, odslušalo je više od 1300 roditelja.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments