Dodeljena sredstva za razvoj ženskog preduzetništva

       

Održano je potpisivanje ugovora o dodeli sredstava za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa.

U tu svrhu dodeljeno je 55.397.000 dinara, a ugovore je potpisao Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sa predstavnicima Grada Novog Sada, Leskovca, Zaječara, opštine Sremski Karlovci, opštine Topola, opštine Vladičin Han, kao i predstavnicima organizacija koje su konkurisale za sredstva zajedno sa Gradom Novim Sadom i opštinom Varvarin.

Sredstva će biti usmerena na sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, za sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, za inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, a između ostalog, i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija od strane žena. Partneri na projektima biće jedinicice lokalne samouprave, fakulteti, privatne male i srednje kompanije i žene preduzetnice, lokalne razvojne agencije i stručna udruženja i nevladine organizacije.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je potpisivanju ugovora.

“Od Ministarstva smo dobili 15 miliona dinara, i to će mnogo značiti preduzetnicama koje će moći na lokalnom nivou da konkurišu za ta sredstva. Gradska uprava za privredu će u narednom periodu raspisati konkurs za direktnu podršku realizaciji inovativnih preduzetničkih ideja kroz davanje podsticajnih sredstava ženama preduzetnicama. Zahvalni smo Vladi Republike Srbije i Ministarstvu na podršci kao i na tome što su prepopznali značaj inovacije ženskog preduzetništva”, naglasio je Milorad Radojević.

Prema rečima ministara Popovića, za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva ove godine opredeljeno je 100 miliona dinara.

“Ovo je prvih devet ugovora koje potpisujemo, a biće ih još. Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive, a često su i mnogo uspešnije od muškaraca u poslovima koje obavljaju. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje kompanije i preduzetničke radnje i ostvare aktivniju ulogu u razvoju ekonomije Srbije”, rekao je Popović.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments