„Don Kihot – Second Hand“ večeras u Novosadskom pozorištu

„Don Kihot – Second Hand“ igra se večeras od 19 časova u Novosadskom pozorištu (Újvidéki Színház). Ovu predstavu inspirisanu legendarnim Servantesovim delom režirao je Sardar Tagirovski.

Tagirovski je najpre držao radionicu kolektivnog stvaranja uloge sa glumcima Novosadskog pozorišta, koja je bila ključno tlo za početak nastajanja predstave.

Njegov „Don Kihot“, kako nam kažu u Novosadskom pozorištu,  ne prati striktno događaje u romanu, već će kroz slike i raspoloženja analizirati fenomen donkihovštine, borbu protiv (sopstvenih) vetrenjača. Inače, upravo ovaj Servantesov roman bio je inspiracija za naslov ovogodišnje sezone u Novosadskom pozorištu – „Vetrenjače“.

Tagirovski je jedan od najzanimljivijih mladih stvaralaca u Mađarskoj i na teritoriji Transilvanije. Njegove predstave retko sadrže reči i najčešće su satkane od slika, muzike, zvukova…

U predstavi igraju: Livia Banka, Emina Elor, Agota Ferenc, Daniel Husta, Silvia Križan, Judit Laslo, Arpad Mesaroš, Emeše Nađabonji, Atila Nemet, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Bence Salai.

 

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti