Drama “Najusamljeniji kit na svetu” biće upriličena 4. i 8. oktobra od 20 i 30 časova na Kamernoj sceni, Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava Najusamljenini kit na svetu je intenzivna priča o porodici, ljubavi, bliskosti, ali i o usamljenosti, izgubljenosti i zapostavljenosti.

Reditelj Zijah A. Sokolović imao je želju da napravi neobičnu i poetičnu predstavu o našoj stvarnosti, a autor teksta, Tijana Grumić navodi: “Najusamljeniji kit na svetu već iz naslova sebe određuje kao dramu o jednoj konkretnoj temi – o usamljenosti. Međutim, za mene ovaj tekst predstavlja koliko dramu o usamljenosti i otuđenju, toliko i priču o ljubavi i bliskosti. U ovom tekstu želela sam da istražim i to koliko naša razdvojenost u prostoru (koji je ovde razdeljen na kosmos, Zemlju i morske dubine) utiče, odnosno ne utiče na našu međusobnu bliskost. Da bi mogao da zaspi – kit mora da ima nekoga pored sebe, a da bi imao nekoga pored sebe – taj neko mora da čuje njegov zov. Mislim da smo se svi nekada osetili kao najusamljeniji kit na svetu, zbog toga volim da verujem da je ovo priča o svima nama.”

Igraju: Milan Kovačević, Mia Simonović, Grigorije Jakišić, Vukašin Ranđelović, Sanja Mikitišin, Ervin Hadžimurtezić.

Scenograf je Saša Senković, kostimograf Senka Ranosavljević, kompozitori Irena Popović i Nikola Dragović.

Cena ulaznice je 600 dinara a važe svi popusti (za studente, đake, penzionere, organizovane posete).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments