Iako na godišnjem odmoru u Grčkoj, dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, u nedelju ujutro je na plaži u Leptokariji, poznatom grčkom letovalištu, prisebnom i profesionalnom reakcijom spasla život turisti Z. G. (51) iz Novog Sada, pišu Novosti.

Ovom Novosađaninu je, po rečima dr Krčevinac, najverovatnije pozlilo i on se, naočigled mnogobrojnih kupača, bukvalno srušio na zemlju, nedaleko od mesta gde se sunčala.

“Kolega Grk i ja smo mu odmah pritrčali u pomoć. Smenjivali smo se pri masaži srca i davanju veštačkog disanja, čak sam mu stavila i komad drveta u usta da se ne uguši. Reanimacija je trajala oko 15 minuta. Strahovala sam da nećemo uspeti, ali nismo hteli da odustanemo i, na sreću, uspeli smo da ga povratimo”, kazala je za Novosti, dr Krčevinac, sa kojom smo razgovarali samo nekoliko sati pošto je iz kandži smrti otrgla našeg turistu.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je zatim stigla iz Katerinija, udaljenog od Leptokarije tridesetak kilometara, pa je Novosađanin ambulantnim vozilom prebačen u tamošnju zdravstvenu ustanovu.

“Prilazili su mi ljudi sa plaže i čestitali, mnogi su i aplaudirali. Pošto slabo govore engleski, Grci su mi podignutim palcem uvis dali do znanja da je Novosađanin živ i da je dobro. Pokušaću da saznam u kakvom je stanju”, dodaje dr Krčevinac.

Dr Krčenivac kaže da je neopisiv osećaj kada se u ovakvim uslovima nekom spase život. “Srećna sam i ponosna i nadam se da će se ovaj srpski turista uspešno oporaviti i zdrav vratiti u domovinu”.

Izvor: Novosti

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Joca
17/09/2018 14:13

Hitna pomoc jedna na stotine hiljada turista!!! Nista nisu poradili na evropskim standardima.