Gradonačelnici Banja Luke i Ljubljane, Draško Stanivuković i Zoran Janković,  čestitali su 273. rođendan Novom Sadu, uživo u emisji Grad i Mi na Radio-televiziji Vojvodine, u kojoj je večeras gostovao Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

– Neki vaši prijatelji neće moći da dođu nažalost, ali su poslali video poruke, ja bih volela za kraj emisije i Vas da iznenandimo – rekla je voditeljka emisije Aleksandra Popović najavljujući uključenje Stanivukovića i Jankovića.

– Drage Novosađanke, dragi Novosađani, poštovani kolega Vučeviću, poštovani prijatelju Balaševiću, iskrene čestitke za dan grada, neka naše prijateljstvo mnogo živi u dobroj saradnji i razmeni iskustava i jedva čekam da prođe ova epidemija da možemo posećivati jedni druge, sretno Novi Sade – Rekao je Zoran Janković koji se prvi uključio u emisiju.

Obraćanje Zorana Jankovića

– Poštovani građani Novog Sada, poštovani Gradonačelniče, prvo što želim jeste da vam čestitam 273. rođendan Novog Sada, žao mi je što trenutna situacija ne dozvoljava da ovaj značajni datum proslavimo zajedno – Rekao je Stanivuković na početku obraćanja.

“Naša dužnost biće da  saradnju dalje gradimo i da naše veze budu sve čvršće i snažnije”

Obraćanje Draška Stanivukovića

– Kao što Srbija i Republika Srpska imaju sjajne i neraskidive veze, tako imaju i Banja Luka i Novi Sad. Ponosan sam na našu saradnju i na sporazum o našoj saradnji. Naša dužnost biće da tu saradnju dalje gradimo i da naše veze budu sve čvršće i snažnije – Istakao je Stanivuković u čestitki

On je na kraju poželeo lično i porodično zdravlje i izrazio nadu da će epidemiološka situacija da se stabilizuje, te je pozvao gradonačelnika Vučevića da 22. aprila za dan grada Banja Luke poseti ovaj grad ukoliko to bude bilo moguće.

Gradonačelnik je na kraju emisije rekao da je Novi Sad dobio video čestitke od čak 17 gradova iz celog sveta.

Vučević je u emisiji Grad i Mi pričao o aktuelnim temama kao što su vakcinacija i situacija sa korona virusom, ali se dotakao i teme odgovornosti za propuste u rekonstrukciji bazena na Spensu, te istakao da uskoro očekuje izveštaj stručne komisije. Na kraju emisije rekao je da je Novi Sad dobio čestitke od čak 17 gradova iz celog sveta.

Autor: Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments