Drugi Novosadski salon vina u Hotelu Park

       

Ove godine Novosadski salon vina održaće se danas i sutra, 12. i 13. aprila u Hotelu Park, a očekuje se učešće oko sedamdeset vinarija iz zemlje i sveta.

Pored Fruškogoraca, Župljana, Šumadinaca i vinara iz svih domaćih vinogorja, publici će se predstaviti i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Francuske.

Izlagači su pažljivo odabrani, tako da posetioce očekuje selekcija najboljih, a među vinima biće izložena i ona koja prvi put izlaze na tržište.

Novosadski salon vina ima ambiciju da na jednom mestu i profesionalcima i entuzijastima ponudi ono najbolje na domaćem tržištu i da bude vrhunska platforma za degustacije, diskusiju i druženje ljubitelja vina i vinskih profesionalaca.

Kao i prošle godine, tokom dva dana biće održan i bogat program masterklasova i radionica na kojima će stručnjaci iz celog sveta istraživati tajne različitih teroara i sorti i pomagati vinoljupcima i vinarima da lakše pronađu svoj vinski put.

Pored gostiju iz Austrije, Poljske, Mađarske i Hrvatske, masterklas o vinima Nove Evrope, sortama, teroaru i njihovim potencijalima na međunarodnom tržištu održaće vinska zvezda iz Velike Britanije Džo Ahern MW.

Posetioce očekuju i retka vina, stare berbe i puno ekskluzivnih degustacija. Više o tome na stranici program.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: