Foto: Promenada / Promo

Lokalna vlast u Novom Sadu nedavno je počela da primenjuje novu strategiju u cilju imunizacije građana. Važan deo tog plana predstavlja saradnja sa šoping centrima, među kojima ona sa Promenadom, beleži najveći uspeh.

Kako bi proces vakcinacije približili svojim sugrađanima, učinili ga lakše dostupnim i bržim, gradski čelnici i menadžment Promenade zajedno su uložili napore da u ovom centru bude formiran prvi punkt za vakcinaciju, posle onog na Novosadskom sajmu.

Do danas na ovoj lokaciji vakcinisano je preko 6000 naših sugrađana. Ceo proces odvija se u kontrolisanim, bezbednim i higijenskim uslovima, a veliko interesovanje koje su iskazali Novosađani, potvrđuje uspešnost ovog projekta.

Promenada dezinfikovana preko 400 puta

Društvena odgovornost koju Promenada ima prema Novom Sadu, ne zaustavlja se na ideji punkta za vakcinaciju. Ovaj šoping centar dezinfikuje se svakodnevno od marta prošle godine, što znači da je, od početka pandemije, dezinfekcija u Promenadi izvršena više od 400 puta. To podrazumeva tretiranje svih površina sa kojima su ljudi u kontaktu. Korak dalje, predstavlja trajno osveženje svežim vazduhom, postavljanje dispanzera za dezinfekciju ruku na više lokacija, kao i sve obavezne mere propisane od strane kriznog štaba.

Promenada prva dobila COVID 19 Compliant sertifikat

Iz uprave šoping centra poručuju da će Promenada nastaviti da pruža podršku Gradu Novom sadui Domu zdravlja Novi Sad, te da su dosadašnji napori njihovog kolektiva, uloženi u promociju zdravlja i imunizacije prepoznati i van granica Srbije. Iz tog razloga, Promenada je prvi šoping centar u Srbiji, koji je dobio sertifikat „COVID 19 Compliant“ od strane Centra za bezbednu kupovinu SSC. Reč je o švedskoj nezavisnoj kompaniji koja se bavi procenom bezbednosti šoping centara širom sveta.

Foto: Promenada

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Krcun Ivo
21/05/2021 20:45

Smarateeeeeeee