Protesti održani u subotu 4. decembra, u Beogradu, Novom Sadu i još nekoliko gradova Srbije, iznedrili su veliko nezadovoljstvo među samim demonstrantima.

Kako pojedine grupe i organizacije navode, kao kolovođe protesta nametnule su se ličnosti koje su osvedočeni srbomrsci, a posebnu pažnju privukao je Brajan Brković, unuk crnogorskog ustaše Jevrema Brkovića.

Brković je član SSP Dragana Đilasa u Novom Sadu, a postao je poznat široj javnosti po skrnavljenju srpske trobojke.

Na jednoj od stranica na društvenim mrežama  koja aktivno podržava prostate pojavila se slika na kojoj je, tada još mali Brajan Brković koji pozira u majici sa natpisom “Dukljanski fanatik”.

“Brajan Brković nametnuti lider protesta. Znate li ko su Dukljani i Dukljanski fanatici? To su kao ovi Milovi u Crnoj Gori samo pet puta ekstremniji srbomrzci. Samo Srbija može primiti ovakve da žive u njoj, a da je pljuju i uništavaju.”, piše u objavi.

Mnogi su komentarisali i njegovu objavu u kojoj navodi kako je prešao kilometre zbog ljubavi prema Srbiji.

“Unuk Jevrema Brkovića, jednog od najvećih protivnika srpstva, drži čas o ljubavi prema Srbiji. Može na proteste, ali u zadnjim redovima sa Aidom, Marinikom i ostatkom ekipe”, piše u objavi.

Podsetimo, među vođama blokade puteva po Srbiji najviše se ističe Aida Ćorović koja Srbe naziva genocidnim, Vladimir Vuletić koji Veljka Belivuka naziva bratom, Dragan Đilas koji sedi u kafiću, Marinika Tepić koja hoće da Srbiju proglasi za genocidnu, Nebojša Zelenović i ostali koji su sve radili na upropašćavanju Srbije tokom svoje vladavine.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments