Drugi po redu Dunavski NS Market biće održan na Ribarskom ostrvu u petak, 25. septembra od 16 do 22 sata i u subotu, 26. septembra od 11 do 21 čas u bašti Gastro bara “Berta“.

Leto i vreli dani su za nama. Jesen, kao najkoloritnije godišnje doba, velika je inspiracija kulinarima, umetnicima i kozmetičarima. Pozivaju se svi oni koji vole jesenje boje, mirise i ukuse da se pridruže na Četrnaestom NS Marketu.

Ljubitelji tople energije i prave umetnosti imaće priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom pedesetak izlagača, koji će se predstaviti svojim posebno kreiranim proizvodima. Kreativci, zanatlije, mali proizvođači i umetnici izložiće prirodnu kozmetiku, predmete od drveta, keramike, gline. Na tezgama će se naći i nekoliko vrsta nakita, dekoracija za kuću i tekstil. Neizostavni su proizvođači organske hrane, pa tako najavljujemo da će Novosađani moći da kupe sir, mesne prerađevine, povrće, zeleniš i zdrave slatkiše. A za ljubitelje začina i ljutog, u ponudi će biti različiti umaci i sosevi od paprika.

Кao i uvek, organizatori su pripremili i zanimljiv prateći program.

Naš proslavljeni karikaturista Marko Somborac će na licu mesta crtati portret – karikaturu za svakog ko bude želeo da donira sredstva za kupovinu maski i dezinfekcionih sredstava za učenike i škole. Ovu kampanju, pod nazivom, “Podrži đake, podrži škole!“ organizuju Društvo za održivu budućnost – Кoraci, u saradnji sa GSPRS Nezavisnost, a NS Market se pridružio ovoj akciji. Uz Marka Somborca kao animacija stižu Skrobonje – ćerka i tata Teodora i Goran, i izvode muziku na bendžu i gitari.

Posetioci i izlagači će uživati u muzici “Retro Acoustic“ benda koji će po prvi put nastupiti na NS Marketu, ali i u nastupu prijatelja iz benda “Two Fingers“ i DJ Jovan.

I ovog puta održaće se i humanitarna akcija, a prisustvovaće i “Somborske šnajderke“, udruženje koje čine žrtve partnerskog nasilja koje su se upoznale u Sigurnoj kući u Somboru. Njih pet šiju zaštitne maske, ali i druge proizvode od tekstila poput posteljine, suvenire, igračke. Кupovinom njihovih proizvoda pomažete žrtve porodičnog i partnerskog nasilja.

Кao i uvek, biraće se Najštand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments