U sklopu “Festivala ljubavi” održaće se i “Dunavski put vina”, na Trgu slobode, danas, 21. februara, s početkom u 18 časova.

Manifestacija put vina se održava u okviru implementacije projekta ‘Creation and Positioning of Danube Wine Route as a Touristic and Cultural Brand in the Cross-Border RegionAcronym: “Danube Wine route”‘ koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine kao partner na projektu.

Ovom prilikom biće organizovan muzički performans u čast božanskog pića, kao i promocija projekta uz degustaciju vina, a čitav događaj finansira se sredstvima Interreg IPA CBC Mađarska Srbija i kofinansiran je od strane Evropske Unije (IPA).

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi.

Izvor: NsHronika

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments