Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u narednih nekoliko dana, u zavisnosti od vremenskih prilika, početi radovi na izgradnji dva nova semafora u Ulici Novosadskog sajma i to na raskrsnici sa ulicom Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića.

Opravdana potreba za semaforizovanjem ove dve raskrsnice ogleda se u podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju, pre svega bezbednosti pešaka i biciklista, čiji su tokovi na ovim lokacijama veoma intenzivni, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi škola, hotel i sajam.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 13,5 miliona dinara, izvođač radova je “Invest-inženjering” iz Novog Sada, a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

Zbog radova na izgradnji semafora uvedena je privremena izmena režima saobraćaja u Ulici Novosadskog sajma, koja je na snazi od 04. novembra 2019. godine do 03. marta 2020. godine. Tokom izvođenja radova saobraćaj neće biti u prekidu i u svakom trenutku će biti prohodna jedna saobraćajna traka po smeru.

Ovom prilikom apelujemo na vozače da, kada radovi počnu, dodatno povećaju opreznost na ovom putnom pravcu i obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Autor: nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Đuro
08/11/2019 15:40

Od bulevara do Hajduk Veljkove 800 metara 4 semafora. Al će biti stajanja u mestu i zagađivanja grada

Pešak
08/11/2019 21:39

A semafor kod ambulante Rumenačka? Izuzetno primetan pešački prelaz a vozači i ne haju za zaustavljanje. Najčešća situacija je i najopasnija po pešake: automobili iz trake koja je bliža trotoaru se zaustave a oni malo dalje prolaze. Dok se ne dogodi situacija kao kod ondašnjeg Galeb marketa i neko ne pogine niko od nasleđenih i neće imati sluha za molbe da se kod as ambulante Rumenačka postavi semafor koji bi radio po istom principu kao i semafor u Bul. Kralja Petra I kod Domene

Србенда
09/11/2019 16:31

13,5 милиона динара за два семафора…Занимљиво.