Dve izložbe od ponedeljka u KCNS

       

Izložba “Sinhronicitete“ autora Dejana Aksentijevića biće otvorena u ponedeljak, 25. februara, u 19 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 11. marta.

O izložbi

“Rad Magično ogledalo Dejan Aksentijević je izlagao 2009. godine, kada je prvi put učestvovao na izložbi kruševačkih likovnih umetnika. Sastavljen je od niza sočiva nanizanih u više redova postavljenih ispred ogledala, koji se, na pokrete posmatrača preko ugrađenih senzora, lagano pomeraju i u međusobnim dodirima proizvode vizuelni i zvučni efekat. Ovaj rad je na izvestan način, osim što je označio kasnije redovno prisustvo na umetničkoj sceni, te posle ranih početaka koje su karakterisali radovi na papiru i platnu, obeležio i izlazak u prostor koji će se graditi kao oblikovanje sopstvenog životnog i radnog iskustva. Do toga Aksentijević dolazi polazeći od svog osnovnog zanimanja optičara, uočavanjem, slobodnim uključivanjem i kombinovanjem predmeta iz svakodnevice, digitalnih medija, softverskih programa, istražujući, vođen ostvarivanjem osnovne ideje, u koju je uključen neretko i zvuk – od autentičnog beleženja iz urbanog okruženja ili prirode, do namenski komponovane muzike…“

Dejan Aksentijević rođen je 17. 04. 1963. godine u Kruševcu. Član je ULUS-a i sekcije proširenih medija od 2012. godine i Udruženja likovnih umetnika Kruševca od 2014. godine. Bavi se videom, instalacijama i fotografijom.

Izložba “Stanarke” autorke Gabriele Hajzler biće otvorena u ponedeljak, 25. februara u 20 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 10 do 20 časova i trajaće do 8. marta.

O izložbi

“Na grafičkim listovima, izvedenim u kombinaciji dve grafičke tehnike: kolografije i algrafije prikazujem arhitekturu grada i život koji se u njemu odvija. Moji gradovi odraz su ličnog, misaonog i intimnog. Fasade čine samo pozornicu na kojoj se odvijaju priče o snovima, željama, iščekivanju čarobnog, ali i posve običnog u svakodnevnom…“ (Autor)

Gabriela Hajzler rođena je 1978. godine u Novom Sadu. Diplomirala (2005) i magistrirala (2011) na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zvonka Tilića, na grafičkom odseku. Od 2004. godine je član SULUV-a. Od 2006. godine radi kao profesor likovne grupe predmeta u srednjoj školi za dizajn “Bogdan Šuput“ u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments