Džez koncert 8. marta u okviru saradnje Novog Sada i Ulma

       

Koncert novosadskog džez pijaniste Aleksandra Dujina i gradonačelnika Ulma Gintera Ciša na bubnjevima, uz muzičare iz Novog Sada i Ulma, biće održan u petak 8. marta u Gradskoj kući u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, koncert je rezultat saradnje prijateljskih gradova Ulma i Novog Sada.

“Novi Sad i Ulm imaju potpisan sporazum o saradnji koji je još jedna potvrda dobrih odnosa u okviru Saveta dunavskih gradova, odnosno Dunavske strategije Evropske unije. Takođe, Ulm nam je pružio punu podršku prilikom kandidature za Evropsku prestonicu kulture. Ova manifestacija će doprineti kvalitetu kulturne ponude Novog Sada i razvijanju međunarodne saradnje. Kultura je uvek prostor bez barijera u kojem se stvaraju nove vrednosti i treba da je što više koristimo u te svrhe. Evropska prestonica kulture zaslužuje događaje vrhunskog kvaliteta, i kao Grad nastojimo da, u saradnji sa našim mnogobrojnim partnerima, koji deluju u kulturi, obezbedimo najbolje programe za naše sugrađane i drugu publiku”, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Prema rečima Aleksandra Dujina, za vokalno izvođenje tradicionalnog džeza biće zadužena Nevena Reljin, a upotpuniće je zvuci kontrabasa Ulriha Kuna, kao i saksofonske improvizacije Bertolda Fišera.

“Nakon decenijske saradnje sa gospodinom Cišom, prvi put je sačinjen orkestar kojeg čine muzičari iz oba grada. Mi smo prvi put zajedno nastupili 2006. godine u novosadskom džez klubu Wheels, a od tada do danas je gospodin Ciš bio gost na bubnjevima, na mnogim koncertima Aleksandar Dujin Orkestra u gradovima Dunavsko-savskog regiona. U nedelju 10. marta će ovaj orkestar nastupiti i u Ulmu”, izjavio je Aleksandar Dujin.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: