Objekat Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju od sutra, 04. novembra biće jedini za rad sa pacijentima sa sumnjom na Covid infekciju.

To podrazumeva, da od tog datuma više neće raditi Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”.

Radno vreme Covid ambulante je 24 časa, sa 8 ekipa u toku dana i 4 noću. Ovaj broj se može i povećati u slučaju da se epidemiološka situacija promeni.

Brojevi telefona u Covid ambulanti: 021/4879-213, 215, 217, 231, 239 i 243.

Glavni ulaz u objekat biće za pacijente sa sumnjom na covid infekciju i za te potrebe uzeto je prizemlje i sve prostorije opšte medicine na I spratu.

Pacijenti koji u ovom objektu imaju izabranog lekara na medicini rada i stomatologa, ili trebaju usluge specijalističke službe to će i dalje moći, ali će ulaz u objekat biti sa zadnje strane. Fizičkim razdvajanjem ne bi postojala mogućnost kontakta non covid i covid pacijenata.

“Budući da smo na početku trećeg talasa epidemije koji počinje u najnepovoljnijem delu godine – jesen i zima, tokom kojih imamo loše meteorološke prilike, kao i očekujući veći broj pacijenata obolelih od sezonskih respiratornih oboljenja, ovo smatramo dobrim rešenjem. Na ovaj način pacijentima bi bilo omogućeno da ne čekaju na pregled izvan ustanove, nego u prostranoj čekaonici, posebno jer dolazi sve lošije vreme sa niskim temperaturama, kišom, snegom…”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja “Novi Sad”.

U objektu na Novom naselju pacijentima bi, kao i do sada, uz timove lekar/medicinska sestra za pregled pacijenata sa simptomima COVID-a 19, bila pružena usluga uzorkovanja i analize krvi, serološkog ispitivanja, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanja.

Pacijente koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, usmerićemo prema ambulantama: Jovan Jovanović Zmaj, Vršačka, Rumenačka, Jug Bogdan, Bulevar, kao i prema drugim raspoloživim ambulantama.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Novosadjanka
03/11/2020 17:39

Znam kao po običaju da neće biti objavljen komentar. Koga lažete za kontakt telefone jada nikog živog na iste građani ne mogu dobiti???