Foto: Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Kovid ambulanta Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju je od ponedeljka počela da radi od 7 do 20 sati, a pacijenti ponovo ulaze na glavni ulaz, sa Bulevara Slobodana Jovanovića 9, potvrdio je za “Dnevnik” glavni tehničar Doma zdravlja “Novi Sad” Nenad Vukas.

Kako kaže, s obzirom na to da je sve veći broj Novosađana koji se javlja u ambulantu, povećan je i broj lekarskih ekipa sa četiri na pet, a radi se laboratorija, rendgen, dijagnostika, odnosno sve intervencije koje su se radile od samog početka pandemije kovid–19 virusa.

– Pratimo situaciju, te ćemo po potrebi povećavati i broj ekipa koji će raditi u Respiratornom centru – kaže Vukas. – Za vikend obično bude manje onih koji dođu na pregled, ali smo proteklog vikenda imali drugačiju situaciju. Tako je u subotu bilo 242 pacijenta, od kojih je na brzom antigenskom testu testirano 145 i ispostavilo se da ih je 100 bilo zaraženo koronavirusom. U nedelju su bile 222 posete pacijenata, a od 169 testiranih, 126 bilo je pozitivno.

Juče je od 7 do 13 sati, kada je ekipa “Dnevnika” kontaktirala Vukasa, Respiratorni centar posetilo 198 pacijenata, a svi podaci govore da je primetan porast zaraženih koronavirusom.

Po njegovim rečima, za sada je uglavnom blaža klinička slika u pitanju, a simptomi su bol u grlu, zapušen nos i povišena telesna temperatura.

– Nikada ne znamo kako će koronavirus konkretno uticati na starije generacije koji imaju hronične bolesti i slabiji imunitet. Do nedelje nismo imali nijednu hospitalizaciju, ali tog dana dva pacijenta su bila prebačena na dalje lečenje i dijagnostiku u Kovid bolnicu na Mišeluk – ističe Nenad Vukas.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments