Foto:BM.GE
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo, potpisali su danas sporazum kojim će Kina Srbiji donirati sistem 112, vredan 25,6 miliona evra.

Taj sistem će značajno unaprediti efikasnost i ubrzati reagovanja hitnih službi u Srbiji, što će biti od koristi ne samo našim državljanima, već i strancima koji se nađu na teritoriji naše zemlje, saopštio je MUP.

Ministar Vulin je naglasio da će potpisani sporazum omogućiti uvođenje srpskog nacionalnog sistema, jedinstvenog srpskog broja 112, koji će objediniti sve naše službe koje pomažu ljudima kada im je pomoć potrebna, skratiti brzinu reagovanja u tim situacijama, omogućiti da se preciznije odredi lokacija sa koga je poziv upućen.

Tanjug

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran
28/09/2022 17:06

Sta ce ubrzati ? Koliko slucajeva ima samo da u opste nisu hteli da izadju, a ljudima je zaista trebala pomoc jer nisu imali prevoz ili nikoga da im pomogne….

Last edited 2 meseci ranije by Zoran
Realnost
29/09/2022 07:54

Mislite koristiće zvanično lokaciju telefona,a ne samo za potrebe službe. Dali bi bilo u redu opet zahtevati adekvatne bezbednosne provere i lekarske preglede za pripadnike službe,napravismo invalide, debile, kriminalce i porno zvezde. Nije dovoljan kurs za “glupog”pandura, a kamoli za pilota mig-a 29!! Srednjoškolski obrazovanje je bilo temelj uspeha i znanja, a ovi idiotski sistemi kurseva zapada da se uzme novac dovedoše nas baš gde treba. Nigde!!! Ono pre nije valjalo,a ovo sad samo oslobodi Bože!!!