Ekipe JKP “Put” ovih dana angažovane su na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima. Po rečima rukovodioca građevinske operative tog preduzeća Gojka Etinskog, sređuju se saobraćajnice u Novom Sadu, Stepanovićevu, na Pejićevim salašima, Nemanovcima, Čeneju, u Kisaču, Futogu, Kaću i Petrovaradinu.

“Veći obim poslova imamo između Pejićevih salaša i Nemanovaca, gde je u toku proširenje puta”, kaže Etinski. “U Stepanovićevu je u toku sređivanje kolovoza u Ulici solunskih dobrovoljaca, dok u Kisaču naše ekipe sređuju puteve u ulicama Jana Gombara i Vojvođanskoj.”

Na Čeneju radnici “Puta” popravljaju kolovoz u Ulici Vuka Karayića, kao i put koji to mesto povezuje s Kisačom.

“U utorak smo u Futogu počeli popravku puta u Ulici Zdravka Čelara”, navodi Etinski. “U Kaću smo angažovani na popravkama atarskih puteva od tucanika, dok na potesu Bukovački do radimo na odvodnjavanju atmosferskih voda s kolovoza. U Novom Sadu popravljamo trotoar u Savskoj ulici.”

Kada je reč o saobraćajnoj signalizaciji, Etinski ističe da je u Kisaču u toku farbanje horizontalne signalizacije u Ulicama Jana Gombara i Železničkoj, dok je na putu između Rumenke i Zmajeva u toku postavljanje smerokaznih stubića.

“U Novom sadu kod OŠ ‘Jožef Atila’, a po novom projektu, postavljamo i novu signalizaciju”, kaže Etinski. “Naše dve ekipe semafordžija svakoga dana od 5 do 7 časova ujutru obilaze semafore po gradu, a reč je o više od 100 semafora, i otklanjaju eventualne kvarove.”

Kao rukovodilac i Zimske službe “Puta”, Etinski kaže da je na snazi noćno dežurstvo do 19 časova do 7 sati narednog dana, te da njihove dežurne ekipe izlaze na teren po pozivu Saobraćajne policije.

U Ulici Jovana Subotića, kolovoz je prilično oštećen. Novosađani koji tim delom grada voze kola ili se nalaze u autobusima, kažu da je veoma neprijatno i da su rupe na putu velike, kao i oštećenja kolovoza, te ima “truckanja”. Stoga ne čudi da se pitaju kada će se ova ulica rekonstruisati.

“Ukoliko dobijemo nalog od Gradske uprave, svakako ćemo izaći na teren i uraditi popravke i krpljenje kolovoza”, kaže Etinski. “Međutim, kada su radovi većeg obima u pitanju, pretpostavljam da će za njih biti raspisan tender.”

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments