Ekološka radionica i predavanje u Kulturnom centru LAB

       

Ekološka radionica i predavanje u Kulturnom centru LAB održaće se danas, 27. juna u 15 časova. Događaj je organizovan u sklopu projekta “LOKOMOTIVA 2019“, od strane neformalne grupe koju čine volonteri Kulturnog centra, koji se nalazi u ulici dr Hempta 2.

Program će započeti interaktivnim predavanjem na temu ekološke svesti koje će održati Metju Bonsteter, predavač sa višegodišnjim istraživačkim iskustvom na polju ekologije, nakon čega sledi uređivanje bašte, odnosno, sadnja biljaka i pravljenje kućica i hranilica za ptice. Za potrebe ove radionice i radne akcije obezbeđen je određen broj biljaka i materijala za izradu kućica, ali su sve dobrovoljne donacije dobrodošle. Nakon radionice planirana je diskusija i opuštanje uz muziku, sve do večernjih sati.

Sve prostorije, uključujući i dvorište Kulturnog centra LAB otvorene su za posetioce svakodnevno i potpuno besplatno, a kroz ovaj projekat posetioci će imati priliku da učestvuju u uređenju eksterijera u kom mogu provoditi svoje slobodno vreme.

Projekat “LOKOMOTIVA 2019” realizuju udruženja “HMM…”, “BalkanIDEA Novi Sad” i “Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO”, uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 065 9940 814 (Dušica).

Izvor: Dnevnik

Komentari: