U okviru manifestacije “Novosadska jesen” danas, 24. oktobra, sa početkom u 11 časova, u SPC “Vojvodina”, u amfiteatru na prvom spratu, obeležiće se jubilej deset godina kontinuirane realizacije Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”.

U okviru deset godina Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” predviđen je bogat program.

  •   Predstavljanje novina u Programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” u školskoj  2018/2019. godini – predstavnici Pokrajinske vlade
  •   Iskustva u realizaciji Programa – nagrađene institucije
  •   Reciklaža limenki – ReCan Fondacija
  •   Čarolija šume, Vodena avantura i Magična livada – predstavljanje priručnika i rekvizita za edukaciju u prirodi – Pokret gorana Novog Sada.

Ovom događaju će prisustvovati predstavnik iz Ministarstva zaštite životne sredine, Radoslav Momirov.

Tokom današnjeg dana biće nekoliko različitih radionica, predviđene za različite starosne grupe:

  •  sa početkom u 09.30 časova održaće se goranska radionica “Buboljub” za osnovnoškolski uzrast. Radionica će se održati u Eko kutku.
  •  sa početkom u 10.30 časovau Eko kutku, održaće se goranska radionica “Organska trpeza” za predškolski uzrast.
  • sa početkom u 11.30 časova u Eko kutku, održaće se goranska radionica “Drugačija bašta”, namenjena osnovnoškolskom uzrastu.
  • sa početkom u 17.00 časova održaće se radionica “Pokreni se!” za srednjoškolce, koju će realizovati studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Novina koja će upotpuniti izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane je Jesenja organska trpeza – “Jela od bundeve”. Prezentaciju i degustaciju proizvoda od bundeve će predstaviti organski proizvođači i promoteri , Vladimir Vozar, Gea organic i La cookie, sa početkom u 17.30 časova, na izložbi meda i zdravstveno-bezbedne hrane.

Na Sceni “Novosadske jeseni” održaće se i dva nastupa, “Zumba kids” Novi Sad i “Capoeira Senzala”, Trening centar Tajs  sa početkom od 18.30 časova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments