Pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Snežana Bojanić govorila je danas, 05. novembra o trenutnoj epidemiološkoj situacija u Novom Sadu i Vojvodini.

“Novi Sad je trenutno u vrlo lošoj situaciji, s obzirom da smo pre 7 dana pričali o 246 aktivnih slučajeva a sada imamo 1000 aktivnih slučajeva, u KCV je na lečenju 111 pacijenata, dva su na respiratorima, otvara se i Vojna bolnica u Petrovaradinu za pacijente sa srednje teškom kliničkom slikom i ona se polako puni”, rekla je za RTV, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Snežana Bojanić.

“Situacija se iz dana u dan pogoršava, izgleda da naši apeli da se poštuju mere prevencije nisu urodili plodom. Zdravstveni sistem, ne mogu da kažem da puca ali je pred pucanjem, jer veliki broj obolelih preti da ga okupira”, istakla je Bojanić.

Ona je dodala da je nošenje maski i izbegavanje velikih skupova ključno. Napomenula je i da je posebno zabrinjavajuća činjenica da je sve više zdravstvenih radnika zaraženo. U svim okruzima u Vojvodini, gotovo da nema mesta u kojem nema aktivnih slučajeva virusa, zaključila je Bojanić.

Izvor: RTV

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vuk
06/11/2020 08:46

Poreska uprava značajno doprinosi širenju zaraze jer su poslali gomilu netačnih zaduženja za dugovanje poreza pa ljudi nagrnuli u gradsku upravu da ispravljaju nepravdu, preključe ih je sigurno 500 došlo da se žali.