“EV DAYS” TREĆI PUT U NOVOM SADU Manifestaciju otvorili ministarka rudarstva i gradonačelnik Đurić, a ovo su ključne poruke dvodnevnog događaja (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Dani električnih vozila otvoreni su na Novosadskom sajmu, a posetioce i studente tokom dva dana očekuju panel diskusije, mogućnost isprobavanja vozila, kao i takmičenje studenata. Otvaranju su prisustvovali ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, gradonačelnik Milan Đurić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. 

Treće po redu EV Days otvorio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je istakao da je tokom prethodnih deset godina urađeno 60 kilometara biciklističkih staza.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Novi Sad je nesumnjivo centar IT industrije. Imamo 1000 firmi koje dolaze iz IT sektora i zapošljavaju 15.000 ljudi sa terijtorije Grad Novog Sada i okoline. Mnogo smo okrenuti primeni novih tehnologija i prednost našeg grada je jedan od najboljih univerziteta u našoj zemlji. Mi smo poslednjih godina poznati po unapređenju saobraćaja, kako u ulaganju u vozila tako i u naplati vozila, kao što je NS Smart. Izvršili smo i nabavku 10 električnih autobusa. Novi Sad nastoji da postane zeleni grad do 2030. godine- reči su Đurića.

Pokrajinski sekretar Ivanišević istakao je da saradnja između organizatora ove manifestacije i pokrajinskog sekretarijata traje već tri godine i da se nada da će se nastaviti.

-Niko u Pokrajinskog vladi, a siguran sam i u Vladi Republike Srbije, nema dilemu gde želimo da budemo. Želimo da budemo u budućnosti.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Manifestaciju je otvorila ministarka Đedović Handanović koja je istakla da je Novi Sad grad budućnosti u Srbiji.

-To je pokazao i cela Srbija mora da prati taj trend razvoja u raznim sektorima. Odlučni smo da sprovedemo zelenu tranziciju industrije, električnih vozila. Zelena tranzicija je politički, naučni, ekonomski i društveni faktor razvoja savremenog društva ka cirkularnoj ekonomiji. Današnja konferencija je dokaz da to nije samo pitanje jednog ministarstva, već čitavog društva.

Manifestaciju EV Days možete posetiti danas i sutra na Novosadskom sajmu.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti