Evropska Noć istraživača u Novom Sadu

       

Evropska manifestacija “Noć istraživača” održaće se u našoj zemlji po jubilarni, deseti put 27. septembra, a ovoj naučnoj avanturi pridružiće se najveći broj gradova do sada – čak 29. S obzirom na činjenicu da je baš Novi Sad bio grad u kom je sve počelo, tokom septembra očekuje vas nekoliko zanimljivih dešavanja.

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu organizovao je juče, 10. septembra manifestaciju pod nazivom “Šetnja i trka do meseca”, povodom 50 godina od sletanja na mesec.

Još događaja u septembru:

• Nedelja, 15. septembar TC BIG, 15 časova

Promocija naučno-istraživačkih grupa; rok svirka Kulturno sklonište

• Nedelja, 22. septembar KS SVILARA, 16 časova

Promocija knjige “Mali eksperimenti za veliku decu”

• Petak, 27. septembar TC BIG, od 15 do 22 časa i
KS SVILARA, od 19 časova do ponoći – Centralni događaji

Novosađane 27. septembra očekuje jedinstvena prilika – u Evropskoj noći istraživača moći će da glasaju za naziv jedne vansolarne planete koju je Međunarodna astronomska unija dodelila Srbiji da je imenuje. Uz to će sa istoričarima razgovarati o razvoju pisma, moći će da učestvuju u radionici o 5G internet mreži kao i o “Internetu stvari“, dok će za ljubitelje medicinskih priča biti otvoren kutak posvećen neuronaukama.

Sve informacije o sadržajima, lokacijama i satnici ovogodišnje Noći istraživača pronaći ćete na sajtu www.nocistrazivaca.rs

Autor: nsuzivo.rs/PMF

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments