Evropsko prvenstvo malih federacija u bridžu u oktobru

       

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas , 16. avgusta potpredsednika Evropske bridž lige Jožefa Haršanjia i predsednika Кomisije za male federacije Petera Belčaka, povodom Evropskog prvenstva malih federacija u bridžu (Small Federations Game), koje će se u oktobru održati u Novom Sadu.

Evropska bridž liga (EBL) dodelila je organizaciju svog prestižnog takmičenja Srbiji, a Bridž savez Srbije je domaćinstvo dodelio Novom Sadu i tehničku organizaciju Bridž savezu Vojvodine. Кako je Novi Sad već tradicionalno domaćin turnira gradova i otvorenog prvenstva Vojvodine, koje je takođe međunarodnog karaktera,sva tri takmičenja su spojena pa će Novi Sad, od 20. do 27. oktobra, biti centar evropskog bridža i okupiti ekipe iz dvadesetak zemalja.

Vladimir Batez je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Gradom Novim Sadom, podržao ovaj sportski događaj, kao i veliki broj međunarodnih takmičenja iz drugih grana sporta u protekle tri godine, što se pokazalo kao najbolji mogući model.

“Evropskog prvenstva malih federacija u bridžu je veoma značajno za nas. Naša zemlja spada u grupu zemalja gde bridž, koji je, uz šah, u svetu jedan od najrasprostranjenijih i najprepoznatljivijih misaonih sportova – još uvek nema dovoljan broj igrača i klubova. Siguran sam da ćemo posle ovog takmičenja imati povećano interesovanje za ovu granu sporta, koja beleži razvoj na svim kontinentima, naročito među mladima. To je ujedno i prilika da promovišemo našu zemlju i Novi Sad, koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope”, izjavio je Batez i dodao da je siguran da će predstavnici Evropske bridž lige i svi gosti imati veliko zadovoljstvo da učestvuju na jednom lepom takmičenju, da obiđu naš grad i ponesu najbolje utiske.

Potpredsednika Evropske bridž lige Jožef Haršanji izrazio je zadovoljstvo što u Novom Sadu sa Bridž savezom Srbije organizuje Evropsko prvenstvo malih federacija u ovom sportu i zahvalio se na podršci. Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja u kojoj je sport veoma važan deo kulture.

“Nadamo se da će sve više mlađih, a takođe i starijih ljudi, uz podršku lokalnih klubova i asocijacija razviti svoje interesovanje za bridž – fantastičan sport koji slavi svoj stoti rođendan”, izjavio je Haršanji.

Prema rečima predsednika Кomisije za male federacije Petera Belčaka, predstojeći sportski događaj je sjajna prilika da se promoviše i razvije bridž u lokalnoj zajednici i, takođe, da se na taj način prošire turističke prilike ovog regiona, da se privuku turisti, jer će pored sportista doći i njihove familije koje će tu boraviti više dana i kada se vrate kući slati svoje poruke i slike šta su videli i preporučivati region kao turističku destinaciju.

Današnjem susretu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali se i predsednica Bridž saveza Vojvodine Jovana Zoranović i predsednik organizacionog odbora za pripremu Evropskog prvenstva malih federacija u bridžu Darko Parežanin.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments