Izvor: KSS

Košarkaši uzrasta do 16 godina počinju danas učešće na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu od 10. do 18. avgusta.

U “Spensu”, gde će tokom čitavog turnira biti besplatan ulaz na sve mečeve, Srbija danas igra protiv Španije (20 i 30), dok ih potom dan za danom (ista satnica) očekuju još dueli u grupnoj fazi sa Letonijom i Holandijom.

Ponedeljak je slobodan dan na turniru, dok potom sledi osmina finala u kojoj će učestvovati sve ekipe, pošto nema eliminacija u grupnoj fazi.

Selektor Vlada Vukoičić je zadovoljan pripremama (šest nedelja) koje su završene trijumfom na jakon turniru u konkurenciji Turske, Grčke i Rusije, podseća da je ovo prvo veliko zvanično takmičenje za ove momke rođene 2002. godine i kasnije, te da mu prija što su domaćini.

“Očekujemo izjednačen šampionat. Favoriti su svakako selekcije Španije, Turske, Litvanije, Francuske. Tu bih svakako i nas uvrstio. Ali, bukvalno se niko ne sme potceniti. Jedna loša utakmica, pa čak i četvrtina može da utiče na ove mlade igrače, da ih sputa na pishološkom planu. Dosta smo pričali o tome, radili na njihovom samopouzdanju i zato verujem da će izdržati pritisak i pružiti maksimum. Ubeđen sam da smo spremni da igramo timsku košarku, da damo sve od sebe, budemo najbolji kad to bude najpotrebnije i da ispunimo zacrtane ciljeve”, zaključio je selektor za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Vlada Vukoičić je pozvao sledećih 12 momaka: Luka Tarlać, Matija Svetozarević, Ivan Pavićević, Marko Andrić, Luka Paunović, Stefan Agoč, Mihailo Mušikić, Lazar Stefanović, Nikola Manojlović, Lazar Joksimović, Vojin Ivković i Filip Škobalj.

  • GRUPA A: Litvanija, Izrael, Slovenija i Crna Gora.
  • GRUPA B: Španija, Letonija, Holandija i Srbija.
  • GRUPA C: Turska, Nemačka, Grčka i Hrvatska.
  • GRUPA D: Francuska, Estonija, Gruzija i Italija.

Titulu šampiona brani Francuska.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments